XXIX Jornades ordinàries de l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals

Convocatòria per a la presentació de propostes

EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES ESTÀ TANCAT

I. OBJECTE DEL TALLER

En el marc de les XXIX Jornades de l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals, es realitzarà un Taller de doctorandes i doctorants durant la tarda anterior a la inauguració de les Jornades.

Aquest taller va dirigit a un màxim de 20 persones inscrites en un programa de doctorat, que tinguin prevista la defensa de la seva tesi durant l’any 2022 o 2023, en qualsevol de les àrees de coneixement pròpies de l'Associació.

L'objectiu general del taller no és el de jutjar la metodologia o els continguts dels treballs en curs, sinó el de detectar punts febles o suggerir noves idees que puguin portar a una millora del resultat final de la tesi. Alhora, es pretén donar a les i els participants l'oportunitat de compartir les seves investigacions amb els seus parells, prendre un primer contacte amb els formats científics acadèmics i rebre el feedback d’internacionalistes amb carrera investigadora consolidada. Aquest taller oferirà igualment la possibilitat d’entrar en contacte amb d’altres persones dedicades al mateix àmbit, estrenyent llaços científics i posant en comú idees i experiència.

En funció del nombre de propostes admeses l'organització es reserva la possibilitat de realitzar el taller en dues o tres sessions paral·leles.

 

II. ENVIAMENT I ACCEPTACIÓ DE PROPOSTES

Les persones que desitgin participar en el Taller han de remetre les propostes del 3 de maig al 15 de juliol de 2021. Per a vehicular l’enviament de propostes per al Taller es necessari el previ registre a les jornades, el qual permetrà mitjançant un accés privat, realitzar l’enviament de la proposta. El pagament de la quota d’inscripció podrà realitzar-se a través de la zona privada, una vegada s’hagi comunicat l’acceptació o no de la comunicació.

En la seva proposta, indicaran el seu nom, la Universitat de procedència, l’any del programa de doctorat i l’objecte de la seva presentació, en un màxim de 8 pàgines.

Les propostes seran analitzades i, si escau, acceptades per la Comissió Acadèmica Organitzadora de conformitat amb els criteris següents:

1. Qualitat científica de la proposta.

2. Originalitat i innovació científica de la proposta.

3. Originalitat i innovació del format de la presentació.

Cada persona participant comptarà amb 20 minuts, dels quals no més de 10 es podran destinar a la presentació de la temàtica concreta, deixant temps per al debat. Els participants decidiran quin format volen fer servir per les seves contribucions.

Un cop rebudes les propostes, la Comissió Acadèmica Organitzadora, com a molt tard el 20 de setembre de 2021, comunicarà a aquells proponents la selecció de la seva proposta i les característiques concretes del desenvolupament del Taller. La participació del o la proponent al Taller està subjecta a la seva efectiva inscripció en les XXIX Jornades.

 

III. AJUT AEPDIRI PER A JOVES INTERNACIONALISTES

La Fundación Carolina financiará la la participació de fins a 20 joves investigadors al Taller mitjançant un ajut de 150 €. Podran sol·licitar aquest ajut exclusivament aquells membres de la AEPDIRI que es trobin al corrent del pagament de les seves quotes i que procedeixin d'Universitats diferents de l'amfitriona de Tarragona.


 

 

IV. QUADRE DE DATES RELLEVANTS

Data d’enviament de proposta                                     del 3 al 24 de maig 15 de juliol de 2021             

Data de comunicació de selecció                                 20 de setembre de 2021

Data límit d’assignació d’ajuts AEPDIRI                        27 de setembre de 2021

 

INVESTIGADORS/ES QUE PARTICIPARAN AL TALLER COM A COMENTARISTES

 

Dra. Montserrat ABAD CASTELOS. Catedràtica de Dret Internacional Públic. Universidad Carlos III de Madrid.

Dr. Rafael ARENAS GARCÍA. Catedràtic de Dret internacional privat. Universidad Autónoma de Barcelona.

Dr. Isaías BARREÑADA BAJO.  Professor ajudant doctor de Relacions Internacionals. Universidad Complutense de Madrid.

Dr. Jaume FERRER LLORET. Catedràtic de Dret  Internacional Públic . Universidad de Alicante.

Dra. Pilar JIMÉNEZ BLANCO. Catedràtica de Dret internacional privat. Universidad de Oviedo.

Dra. Leire MOURE PEÑÍN, Professora Agregada (Contractada Doctora) de Relacions Internacionals. Universidad del País Vasco.